Årsmøte i Bodø Bauta Løpeklubb

Fredag 17. mars ble det avholdt årsmøte i Bodø Bauta Løpeklubb på Beddingen Kulturhus. Her er en rask oppsummering av noen saker som ble tatt opp, og hele styrets årsberetning kan du lese her.

Styret i Bodø Bauta Løpeklubb oppsummerer i korte trekk 2022 som et godt år for klubben. For tredje året på rad har vi en hyggelig vekst i antall medlemmer, og vi opplever en god oppslutning både på trening og våre øvrige arrangementer. Hovedmålet til klubben er å være et trygt, godt og sosialt fellesskap som skaper løpeglede, og styret mener klubben oppnådde dette målet på en god måte i 2022.

Klubben har vært representert på løp og konkurranser både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Under årsmøtet kunne vi se tilbake på et år med god utvikling, imponerende prestasjoner, nye personlige rekorder og vår første deltagelse i et norgesmesterskap.

Medlemmer

Ved utgangen av 2022 teller klubben 262 medlemmer, noe som er en hyggelig økning på 35 medlemmer fra 2021. Dette er også fjerde året på rad med en økning i antall medlemmer. Styret mener blant annet at “jungeltelegrafen” er en av de viktigste kildene til rekruttering av nye medlemmer.

Ønsker du å bli medlem av klubben? Les mer her.

Årets Bauta

Årets Bauta er en hedersbetegnelse som har blitt delt ut på klubbens årsmøte de siste årene. Tidligere år har prisen gått til Morten Tokle (2021) og Jill-Torun Mortensen (2022).

I år har styret valgt å gi oppmerksomheten til dugnadsgjengen i Bodømarkas Venner. Bodømarkas venner er en frivillig organisasjon som jobber for å gjøre Bodømarka tilgjengelig for rekreasjon og naturopplevelser. De legger ned utallige timer med gratis arbeid for at blant annet vi som løpere har tilgang på verdens fineste treningsstudio i Bodømarka - helt gratis. Vi oppfordrer de som kan til å støtte foreningen, enten ved å bruke Vippsnr. 95846 eller overføre til konto 1503.46.87622.

Trine Larsen (styreleder) under årsmøtet.

Innendørs Løpebane?

En av sakene styret har jobbet med i 2022 er å se på muligheten for en innendørs løpebane i Bodø. Styret har deltatt på møter i regi av andre klubber (BHK, Bodø Sykkelklubb, Bodø Friidrettsklubb) og Bodø Idrettsråd. Dette prosjektet er fortsatt veldig i startfasen og fortsetter inn i 2023.

Norgesmesterskap

I 2022 har klubben for aller første gang vært representert i et norgesmesterskap. Erland Åkra Eldrup deltok i september i NM terrengultra (83 km.) og noterte seg for en kjempefin andreplass. Arrangør var IL Koll.

Juniorløp

Et av forslagene som ble vedtatt under årsmøtet var opprettelsen av ett eller flere juniorløp.

Siden den offisielle oppstarten av Bodø Bauta Løpeklubb i 2019 har klubbens medlemmer i all hovedsak vært voksne løpere fra 18-65 år. Tilbudet for løpere i denne målgruppen har etterhvert blitt svært godt i Bodø, men det finnes relativt få rene løpskonkurranser og aktiviteter for barn og unge.

Under prosjektnavnet “juniorløp” ønsker derfor styret i første omgang å se på muligheten for et nytt tilbud til denne gruppen. Enten som ett eller flere løp med barn og unge som målgruppe.

Løpet kan organiseres på flere ulike vis, og det kan både være ett enkeltstående løp eller en løpekarusell som går over flere løp og kategorier. Terrengløp, baneløp, motbakkeløp, osv.

Løpet skal ikke gå i konkurranse med eksisterende og tilsvarende tilbud fra Bodø Friidrettsklubb, Gampen, Bodø Run Festival, Bodø Orienteringsklubb, osv, men forhåpentligvis være et fint supplement til fridrettsrekruteringen i byen.

Målet er å spre løpeglede og mestring til neste generasjon med løpere. Forhåpentligvis vil tilbudet tiltrekke seg både aktive fra blant annet langrenn, fotball, osv, men også deltagere som ikke nødvendigvis driver med organisert idrett fra før.

Styret skal nå sette ned et eget utvalg i klubben som skal jobbe med utvikling, organisering og gjennomføring av et eget løp for barn/junior. Målsetningen er ett testløp i 2023. Utvalget skal ledes av noen utenfor styret. Kunne du tenkte deg til å sitte i et slik utvalg må du gjerne ta kontakt med oss.

Vi takker Patrick for en fantastisk jobb for styret i klubben.

Endringer i styret

Etter å ha vært en del av styret siden oppstarten av klubben har Patrick Flygt nå valgt å tre ut av styret i klubben. Han erstattes av Moa Björnson etter valgkomiteens innstilling, og ble valgt inn av årsmøtet ved akklamasjon. Vi i Bodø Bauta Løpeklubb ønsker å takke Patrick for en fantastisk innsats for klubben og løpemiljøet i Bodø. Patrick har vært en viktig figur i opprettelsen av både klubben og arrangementene til Bodø Run Festival, og forhåpentligvis løper han ikke så langt av sted.

Styret i Bodø Bauta Løpeklubb består nå av Trine Larsen (leder), Steffen Mio Kristiansen (nestleder), Ole Marius Røsten, Audun Selnes, Moa Björnson (ny), Ellen Langen og Frida Wågan (vara). Du kan kontakte styret i løpeklubben her.

Forrige
Forrige

Sesongåpning 2023

Neste
Neste

Referat fra styremøte i Bodø Bauta Løpeklubb